تاریخ زندگى فاطمهى زهرا علیهاالسلام نشان مىدهد که او زن خانهنشین و پردهنشین نبود، بلکه به دستور و مضمون آیات و روایات زیادى، وى صله ارحام مىکرد و به دیدار خویشاوندان مىشتافت و با آنان نشست و برخاست داشت و پس از مرگ آنان، فراموششان نمىکرد و بر مزار آنان مىرفت و از خداوند متعال برایشان استرحام مىنمود.
در حدیث صحیح السند از امام صادق علیهالسلام نقل شده:
عاشت فاطمه بعد محمد صلى اللَّه علیه و آله خسمة و سبعین یوماً، لم ترکاشرة و لاضاحکة تأتى قبور الشهداء فى کل جمعة مرة بین الاثنین والخمیس فتقول هاهنا کان رسولاللَّه، و هاهنا کان المشرکون(1)
فاطمه علیهاالسلام بعد از پیامبر خدا هفتاد و پنج روز زندگى کرد، در حالى که خوشحال و خندان دیده نشد. او هفتهاى دوبار در روزهاى دوشنبه و پنجشنبه به زیارت شهداى احد مىرفت و آنها را زیارت مىکرد و محل جنگ رسول خدا با مشرکین را دقیقاً نشان مىداد.
این حدیث که به سند صحیح از کافى نقل شده، مىرساند که فاطمه علیهاالسلام علاوه بر زیارت اهل قبور، آمدنش به مزار شهدا، شخصاً در جنگ احد نیز حضور داشت و محل را با چشمان مبارکش دیده بود...
و ابن ابىالحدید که یکى از دانشمندان بسیار بزرگ و محقق اهل سنت است، در این باره از واقدى نقل مىکند:
کانت فاطمه بنت رسولاللَّه صلى اللَّه علیه و آله تأتیهم بین الیومین والثلاثة فتبکى عندهم و تدعو. (2)
فاطمه علیهاالسلام دختر پیامبر صلى اللَّه علیه و آله هر دو سه روز یکبار به کنار قبور شهداى احد مىآمد و در آنجا گریه مىکرد و براى مردگان و شهدا دعا مىنمود.
و حضرت امام صادق علیهالسلام مىفرمایند:
ان فاطمة کانت تأتى قبور الشهداء فى کل غداة سبت فتأتى قبر حمزة و تترحم علیه و تستغفر له. (3)
فاطمه علیهاالسلام هر هفته صبحهاى روز شنبه به احد مىآمد و قبور شهدا را زیارت مىکرد و در کنار قبر حمزه مىایستاد و براى وى دعا مىکرد و استرحام مىنمود(4)
از این حدیثها استفاده مىشود که فاطمه علیهاالسلام به زیارت قبور شهدا مىرفت و برایشان استرحام مىنمود و از فداکاریهاى آنان در جنگ احد یاد مىکرد و به یادشان اشک مىریخت.
ممکن است برخیها از تعبیرهاى «دوبار و یکبار در هفته» که در روایات آمده است دچار مشکل شوند و نوعى اشکال در صحت روایات تلقى کنند، ولى باید گفت: زیارت فاطمه علیهاالسلام هفتهاى دو یا یک بار ممکن است به تفاوت زمان باشد، که در یک مقطع، هفتهاى دوبار مىرفت و بعدها هفتهاى یکبار...
پی نوشت :
1ـ عوالم، ج 11، ص 447، جلاءالعیون شبعر، ج 1، ص 183.
2ـ شرح نهجالبلاغه، ج 15، ص 40 از بیست جلدىها.
3ـ عوالم، ج 11، ص 222- بحارالانوار، ج 43، ص 90،ح 13- جلاءالعیون شبر، ج 1، ص 154.
4ـ این حدیث به سند معتبر از تهذیب شیخ گرفته شده
منبع از سایت www.eteghadat.com
سلام دوست عزیز وبلاگ واقعا خوبی داری داشتم تو اینترنت میگشتم نمیدونم چطور شد اومدم وبلاگ شما واقعا کارتون زیباست ارزوی موفقیت دارم برای شما
سلام دوست عزیز وبلاگ واقعا خوبی داری داشتم تو اینترنت میگشتم نمیدونم چطور شد اومدم وبلاگ شما واقعا کارتون زیباست ارزوی موفقیت دارم برای شما